Оформити замовлення
Є питання?

Виявлення прослуховування в транспортному засобі

10.05.2021
Публікації

Виявити прослуховування самостійно, або все-таки звернутися до фахівців?

Власними силами виявити підслуховування досить проблематично, оскільки більшість жучків часто мають компактні розміри, імітують внутрішній дизайн автомобіля, встановлюються поза зонами візуального виявлення.

Якщо ж підслуховуючий пристрій розміщено в численних порожнинах транспортного засобу, перевірка авто на наявність жучків без спеціального обладнання ніяких результатів не дасть. Коштує воно близько 20 тисяч доларів і вище і для його використання потрібно володіти відповідними знаннями, що набуті на спеціальних курсах. Тому оптимальним варіантом, як перевірити машину на прослуховування, стане запрошення фахівців, які володіють сучасним обладнанням для пошуку жучків, необхідною кваліфікацією, багатим досвідом у зазначеній сфері. Замовити дану послугу можуть не тільки представники бізнес-структур, оскільки жертвами прослуховування стає і звичайне населення. Поставити жучок може ревнива друга половина або керівник, який розраховує перевірити лояльність підлеглого. За наявності щонайменших підозр в прослуховуванні транспортного засобу людині слід негайно викликати фахівців. Вони знають, як знайти обладнання для прослуховування в машині, економлячи час замовника та не відлякуючи зловмисника, щоб зберегти таємність перевірки. На пошук прослуховування в машині піде 1-4 години, в залежності від моделі автомобіля його габаритів і мету заходу. При цьому виявлення прослуховування в автомобілі буде організовано у зручний для клієнта час з повною гарантією досягнення необхідного результату. В даний час практично кожна людина може вільно придбати підслуховуючий пристрій для розміщення в машині, заплативши за нього 150 – 400 дол. США. Зате таке ж дешеве обладнання, за допомогою якого можна перевірити машину на жучки, придбати не вийде. Це робить досить складним самостійний пошук прослуховування і перетворює залучення відповідних фахівців в єдине правильне рішення, якщо потрібно розібратися з прослуховуючим обладнанням в автомобілі. Щоб мати уявлення, як перевірити автомобіль на жучки, людині слід розібратися з основними видами використовуваних підслуховуючих пристроїв, їх функціональними можливостями і перевагами.

Фахівці виділяють наступні типи пристроїв, що забезпечують аудіо-відеоконтроль і отримання відповідної інформації:

Радіопередавальні пристрої. Зазначене обладнання передає отримані відомості в режимі онлайн. Різні моделі відрізняються за розміром, частотою передачі і джерела живлення. Основною перевагою радіопередавальних пристроїв вважається можливість миттєвого отримання зацікавленою особою інформації. Їх недоліком є обмежений радіус передачі сигналу 100-500 метрів.

Пристрої для прослуховування з використанням GSM. Виявлення жучків в автомобілі даного типу може бути ускладнене, оскільки вони використовують не тільки автономне живлення, але і підключаються до електричної мережі транспортного засобу. Відстань прослуховування залежить від ступеня покриття оператором GSM зв’язку ділянки, в якому знаходиться машина з пристроєм. Сучасні моделі таких жучків часто спрацьовують на людський голос. До переваг даного виду прослуховуючих пристроїв відносять: миттєва передача запису, великий радіус дії, відмінна чутливість, простота установки.

Диктофони. В сучасних диктофонах одночасно суміщені невеликі розміри і величезна пам’ять, що дозволяє записувати інформацію протягом місяця і більшого періоду. При цьому практично всі моделі мають функцію спрацьовування на людський голос, що дозволяє досить ємною акумуляторною батареєю забезпечити функціонування пристрою тривалий час. Наявність у більшості диктофонів можливості підключення виносного мікрофона дозволяє приховано встановити його практично в будь-якому місці автомобільного салону. Основним недоліком диктофонів є необхідність зняття з нього записаної інформації. Якщо потрібне оперативне реагування на інформацію, що надходить, то використання даного обладнання стає неприйнятним. Також часте проникнення в автомобільний салон може привести до розкриття особи, що встановила диктофон.

Мініатюрні відеокамери. Дані прилади дозволяють фіксувати звук разом з кольоровою картинкою у високій якості. Використовувані акумуляторні батареї дають можливість роботи відеокамери протягом 2-3 тижнів, оскільки вона включається при звуковому або візуальному впливі на спеціальний датчик і не працює при відсутності людини всередині машини. Якщо відеокамеру підключити до електричної мережі автомобіля, вона може працювати практично нескінченно. Записується інформація на карту пам’яті. При цьому вона також може передаватися в режимі онлайн. З носія відеозапис зчитується за допомогою задіяння бездротового каналу (3G / 4G, Wi-Fi) по спеціальній команді. Радіус дії пристрою досить великий, тому дозволяє вирішувати будь-які завдання.

Спеціальні високотехнологічні жучки. Фактично дані прилади є об’єднаною конструкцією радіо пристрою і диктофона. Знайти прослуховування в машині, що обладнана за допомогою даних пристроїв, під силу виключно фахівцям. Прихований жучок програмується, забезпечуючи запис в різних робочих режимах. Зняти записану інформацію можна декількома способами:

  • За допомогою мережі Інтернет, куди відомості автоматично скидаються через заданий часовий проміжок;
  • При отриманні спеціального сигналу скидати зібрані відомості на обраний накопичувач;
  • Постійно взаємодіяти за допомогою Wi-Fi або Bluetooth з приймачем.

GPS трекер – gps жучок для стеження за автомобілем. Разом з підслуховуючим пристроєм, в автомобіль можуть поставити прилад спостереження за транспортним засобом на базі систем GPS або ГЛОНАСС, а також їх об’єднаної версії. У цьому випадку буде недостатнім перевірити машину на прослушку, оскільки пристрої стеження звичайними способами не визначаються. Найчастіше такі пристрої мають автономне живлення, хоча ефективніше їх підключати до бортової мережі машини. Протягом певного часу пристрої фіксують пересування автомобіля, передаючи в Інтернет зібрану інформацію. Періодична перевірка машини на наявність підслуховуючих пристроїв дозволить не допустити витоку ділової конфіденційної інформації або відомостей особистого характеру, здатних привести до істотних негативних наслідків.

news
Читайте також
05.02.2024
Новини
Чи достатньо перевірити на прослушку тільки авто та офіс?

Сьогодні ми б хотіли поговорити на тему інформаційної безпеки та приватності за межами «звичних» місць Вашого перебування і діяльності.

31.01.2024
Новини
Які компетенції повинен мати спеціаліст з виявлення закладних пристроїв?

В діяльності з виявлення прослушки є два ключових фактори, які дозволяють гарантувати результат перевірки, і один з них - це спеціаліст, який її виконує.

Знайдено спеціалістами IAC
25.01.2024
Знайдено спеціалістами IAC
Знайдено спеціалістами IAC: GPS трекер від знайомого.

Клієнт приїхав на перевірку, оскільки автомобілем деякий час користувався знайомий родини. В ході перевірки був знайдений GPS трекер